Wisseltrofee Herendag

16 december 2019

Instelling Wisseltrofee Herendag 2019

Al jaren wordt op elke maandag de Herendag gespeeld. Een gezellige inloopwedstrijd met vele regelmatige én onregelmatige deelnemers.  In 2018 is er een wedstrijd Herendag gespeeld waarbij een mooie trofee kon worden gewonnen. Dick Ruissen was de gelukkige winnaar !  De Wedstrijdcommissie van de Herendag had het idee om deze trofee als jaarlijkse Wisseltrofee voor de Herendag in te voeren. De deelnemers aan de Herendag vonden het een goed idee en Dick Ruissen was als eerste winnaar van harte bereid om de Trofee hiervoor ter beschikking te stellen. De deelnemers van de Herendag hebben vervolgens wat bij elkaar gelegd om de Trofee te plaatsen op een mooie houten sokkel en te voorzien van inscriptie! Afgesproken is dat de trofee jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste deelnemer aan de Herendag van het jaar. Hopelijk is hiermee een mooie traditie geboren !

Voor 2019 is op basis van de in het systeem ingevoerde uitslagen van de Herendagen de winnaar bepaald. Helaas waren in 2019 maar een beperkt aantal wedstrijden volledig in het systeem opgenomen. Maar op basis daarvan is de wedstrijdcommissie tot de volgende uitslag voor 2019 gekomen:

  1. Joop Helderop              
  2. Gjelt de Groot
  3. Ad Alferink

Op 16 december zou de Trofee uitgereikt worden aan de winnaar Joop Helderop, maar Joop was helaas verhinderd om de prijs in ontvangst te komen nemen. Daarom heeft Gerard van Linden van de Herendag wedstrijdcommissie namens Joop Helderop de Wisseltrofee in ontvangst genomen. 

Namens de wedstrijdcommissie de hartelijke felicitaties aan Joop !!!

Dick Ruissen overhandigt de Wisseltrofee voor Joop Helderop aan Gerard van Linden

De naam van Joop Helderop is als winnaar van 2019 als 2e naam aan de inscriptie op de Wisseltrofee toegevoegd. Afgesproken is dat de Wisseltrofee Herendag een plaats krijgt in het clubhuis en daarmee ieder lid van de Strijensche Golfclub zal stimuleren om regelmatig aan de Herendag deel te gaan nemen. 

Iedereen is altijd van harte welkom!!!

Wisseltrofee 2020

Alle deelnemers aan de Herendag in 2020 dingen automatisch mee naar deze {nu al felbegeerde) Trofee. De wedstrijdcommissie houdt hiervoor een klassement bij op basis van alle compleet ingevoerde uitslagen in het systeem.  Streven is om alle wedstrijden (zowel qualifying als non-qualifying) in het systeem op te nemen, zodat een goede klassering mogelijk is. Regelmatig zal de tussentijdse klassering bekend worden gemaakt.

De Top 5 van elke wedstrijd van de Herendag krijgt op basis van de uistlag punten toegekend. Daar gaat als volgt:

1e Plaats       krijgt 7 punten

2e Plaats       krijgt 6 punten

3e Plaats       krijgt 5 punten

4e Plaats       krijgt 3 punten

5e Plaats       krijgt 1 punt.

De Winnaar  van de Trofee is degene met de meeste punten. Bij gelijke stand wordt gekeken naar de score van de wedstrijden. De naam van de winnaar wordt toegevoegd op de trofee.

Tenslotte…        

De wedstrijdcommissie wenst alle deelnemers en toekomstige deelnemers aan de Herendag Prettige Feestdagen en een goed Golfjaar. 

We hopen in 2020 weer vele oude en nieuwe deelnemers te mogen begroeten !!!!