“Winterregels” en winterbanden

  Het najaar en winterseizoen komt er aan en dat betekent: “Winterregels”. Wij willen u graag uit de droom helpen: die bestaan niet. Er is NIET 1 regel die u toestemming geeft om binnen een stoklengte van de hole op te nemen. Wanneer u een non-qualifying loopt maakt het uiteraard niks uit. U heeft dan toch geen score die meetelt. Het is echter wel zo dat u zich aan de regels dient te houden als u een qualifying ronde loopt. Ook in de winter.

  In het najaar en tijdens de winterperiode kunnen we wel enkele plaatselijke regels instellen die het mogelijk maken om qualifying kaarten te spelen en de speler tegemoet te komen in verband met de slechtere omstandigheden.

  Vanaf dinsdag 10 november hanteren we tot nader order de volgende plaatselijke regels.

  Plaatsen

  Een bal mag ‘door de baan’ (de gehele baan met uitzondering de green en de afslagplaats van de hole waarop u speelt en alle hindernissen) worden opgenomen, schoongemaakt en worden geplaatst, niet dichterbij de hole en binnen 15 cm van de oorspronkelijke ligplaats.

  Met deze regel kan de baan langer qualifying blijven. We houden de baan graag ook zo lang mogelijk qualifying. Pas wanneer de omstandigheden zodanig worden dat zelfs met deze plaatselijke regel geen redelijke qualifying scores meer kunnen worden gemaakt, zullen we de baan op non-qualifying zetten.

  Winter/hedge hog banden

  De baan wordt natter en derhalve zullen we met ingang van 1 december 2020 aanstaande de winterbanden voor uw trolley weer verplicht stellen. Vanzelfsprekend kunt u de winterbanden nu reeds in gebruik nemen. 

  Wij willen u hierbij alvast in de gelegenheid stellen zodat u niet voor verrassingen komt te staan met ingang van 1 december aanstaande. Mochten de omstandigheden het noodzakelijk maken dat winterbanden eerder noodzakelijk zijn wordt dit aangegeven op onze website.

  Tot ziens op De Strijensche Golfclub.