“Winterregels” en winterbanden

Het najaar en winterseizoen komt er aan en dat betekent: “Winterregels”. Wij willen u graag uit de droom helpen: die bestaan niet. Er is NIET 1 regel die u toestemming geeft om binnen een stoklengte van de hole op te nemen. Wanneer u een non-qualifying loopt maakt het uiteraard niks uit. U heeft dan toch geen score die meetelt. Het is echter wel zo dat u zich aan de regels dient te houden als u een qualifying ronde loopt. Ook in de winter.

In het najaar en tijdens de winterperiode kunnen we wel enkele plaatselijke regels instellen die het mogelijk maken om qualifying kaarten te spelen en de speler tegemoet te komen in verband met de slechtere omstandigheden.

Vanaf donderdag 24 november hanteren we tot nader order de volgende plaatselijke regels.

Plaatsen

Als de bal van een speler in het algemene gebied ligt, mag de speler zonder strafslag éénmaal de oorspronkelijke bal of een andere bal plaatsen in het gebied waarin geplaatst mag worden en dan spelen. Het gebied waarin geplaatst mag worden moet voldoen aan de volgende eisen:


• Referentiepunt: plaats van de oorspronkelijke bal.
• Afmeting van het gebied gemeten van referentiepunt: één kaart breedte (15 cm) vanaf het referentiepunt, maar met de volgende beperkingen:
o dit gebied mag niet dichter bij de hole zijn dan het referentiepunt, en
o dit gebied moet in het algemene gebied zijn.

Winter/hedge hog banden

De baan wordt natter en derhalve zullen we met ingang van 1 december 2022 aanstaande de winterbanden voor uw trolley weer verplicht stellen. Vanzelfsprekend kunt u de winterbanden nu reeds in gebruik nemen. 

Wij willen u hierbij alvast in de gelegenheid stellen zodat u niet voor verrassingen komt te staan met ingang van 1 december aanstaande. Mochten de omstandigheden het noodzakelijk maken dat winterbanden eerder noodzakelijk zijn wordt dit aangegeven op onze website.

Tot ziens op De Strijensche Golfclub.