Update corona virus, algehele sluiting

SDe bepaling dat sportclubs de deuren moeten sluiten, mede omdat de overheid oproept om sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen en om bijvoorbeeld anderhalve meter afstand tot andere personen te bewaren, gaf zondag 15 maart jl. geen eensluidend antwoord of buitensporten zoals golf anders geïnterpreteerd worden.

De NGF heeft diezelfde dag geadviseerd de baan algeheel te sluiten en diverse banen hebben hier gehoor aan gegeven. 

16 maart jl. hadden wij de baan open gesteld voor onze abonnementhouders waarbij we uiteraard verwezen naar ons protocol en we hebben gevraagd om te handelen overeenkomstig de richtlijnen van de RIVM. We deden een beroep op de eigen verantwoordelijkheid.

Vandaag 16 maart, sinds lange tijd een prachtige bijna windstille en zonnige golfdag, was onze baan drukker bezet dan ooit. 

Zojuist heeft ons het bericht bereikt dat de NGF vandaag uitgebreid contact heeft gehad met het ministerie van VWS en het NOC*NSF omtrent de precieze gevolgen voor de golfclubs en golfbanen. Nadrukkelijk is verzocht om de golfbaan alsnog per direct algeheel te sluiten.

Met pijn in ons hart zullen wij voldoen aan dit verzoek. Ten allen tijde nemen wij maatschappelijke verantwoordelijkheid en (de volks-) gezondheid gaat boven alles. 

Met ingang van morgen zullen wij alle oefenfaciliteiten inclusief onze golfbaan geheel sluiten. Alle lessen en cursussen tot en met 6 april zullen eveneens niet doorgaan.

Om de woorden van onze Minister President te citeren: “De opgave waar we voor staan is heel groot en we moeten dit met elkaar doen.

Wij hopen met elkaar dat we deze moeilijke periode te boven komen.

Let een beetje op elkaar!”

Wij sluiten af met onze woorden van vorige week,

Wij willen liever voorkomen dan genezen. Laten we zorgen voor elkaar, gezondheid gaat boven alles. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte.

Hartelijke groet,

Team De Strijensche Golfclub