Out Of Bounds grens Hole 6/15

Een grote boom tussen hole 6/15 en hole 7/16 heeft de storm van enige tijd geleden niet doorstaan. Daarnaast heeft onverantwoordelijk gedrag van een aantal spelers tot enkele zeer gevaarlijke situaties geleid. Voornamelijk voor uw veiligheid vinden wij dit een onwenselijke situatie.

Wat is er aan de hand?

In het verleden zijn een paar (geoefende) spelers begonnen met het afsnijden van hole 6/17 over de fairway en de afslagplaats 7/16. Dit is ondertussen door diverse spelers overgenomen (zelfs beginners wagen zich hieraan) en heeft tot een aantal “bijna” ongelukken geleid. Ook geeft het regelmatig oponthoud vanwege het wachten. Als dit een keer per ongeluk zou gebeuren is dat uiteraard geen enkel probleem, zeker niet wanneer de bal terug naar fairway 6/15 gespeeld wordt. Er is vastgesteld dat deze handelswijze structureel begint te worden. Diverse spelers slaan bewust vanaf de afslagplaats van hole 6/15 naar de fairway van hole 7/16.

Om ongelukken te voorkomen is er, in overleg met de exploitant, besloten een grens van out of bounds in te stellen tussen hole 6 en 7. Deze grens geeft het gebied aan dat out of bounds is voor hole 6/15. Speelt u op de andere holes dan is deze grens niet van toepassing. De grenspalen zijn aan de hole 6/15 kant wit en aan de andere zijde zwart. Een paal of obstakel dat OoB aangeeft mag u niet ontwijken of wegnemen. Doet u dat wel dan heeft u 2 strafslagen.

Speelt u de andere holes (dus aan de zwarte zijde van de paal) geldt deze grens niet (ook niet wanneer u voorbij deze grens ligt). De paal is dan een vast obstakel en u mag deze ontwijken indien u er last van heeft met uw stand of swing (R 24-2). De palen mogen niet verwijderd worden.

Het is jammer dat deze grens ingesteld moet worden, maar het is de enige veilige optie. Uiteraard zijn we bezig om een andere oplossing te vinden om het afsnijden te ontmoedigen; dit is echter niet eenvoudig. Wellicht dat er in de toekomst nieuwe (lees meer) bomen geplant kunnen worden tussen de holes, het zal echter een tijd duren voor deze enige oplossing bieden.

Op bijgaande afbeelding kunt u zien waar u op hole 6/15 out of bounds ligt.

Fred Thomas

Handicap en regelcommissie