De baan is qualifying

Sinds maandag 1 juni jl. is onze baan weer qualifying. De golfregels zijn hierop aangepast. De huidige regels worden hieronder uiteengezet.

De score bij Strokeplay (regel 3.3b)

In verband met zorgen over het uitwisselen van scorekaarten raden wij iedereen aan de app van E-golf4u (https://m.eg4u.nl/#/login) of de GOLF.NL te gebruiken, dan hoeft u niets meer van elkaar aan te raken en dan voldoet u volledig aan de regels.

Alleen in de gevallen dat iemand de app niet kan gebruiken is de volgende plaatselijke regel van kracht:.

In afwijking van Regel 3.3b mag een speler de eigen scores op de scorekaart noteren in plaats van de marker en is het voldoende als de marker de scorekaart op enige wijze verbaal of elektronisch accordeert. De speler mag in afwijking van regel 3.3b de scorekaart op een andere wijze invoeren bijvoorbeeld thuis op de eigen computer.

Vlaggenstokken

Om het risico op besmetting te minimaliseren moet voorkomen worden dat spelers vlaggenstokken aanraken. Op De Strijensche Golfclub is het verplicht dat de spelers ten allen tijde de vlaggenstok in de hole laten staan. 

Hole-afmetingen en uitholen

Er worden geen wijzigingen in de definitie van “hole” aangebracht. De EGA staat echter wel tijdelijk enkele aanpassingen van de hole toe die een veilige situatie garanderen (dat spelers de vlag en hole niet aanraken) maar waarbij toch qualifying condities gelden. Hierbij mag er een “insert” (inzetstuk) in de hole zitten, maar de bal moet volledig onder het oppervlak van de green tot stilstand kunnen komen. Dit betekent dat de diepte van de hole gereduceerd kan worden van 4 inch (10,16 cm) naar 2 inch (5,08 cm) met behulp van een inzetstuk.

Bunkers

Om het risico op besmetting te minimaliseren moet voorkomen worden dat spelers harken aanraken. De harken zijn dan ook verwijderd uit de bunkers. Bunkers worden dan ook niet zo netjes achtergelaten als in de situatie dat er wel harken gebruikt worden. 

Wanneer dit van toepassing is mogen er geen wijzigingen aangebracht worden in de Golfregels en kan er gewoon sprake zijn van qualifying condities; het advies is dat spelers verzocht worden om de bunkers glad te strijken met hun voeten of een club. 

“Een bal in de bunker verplaatsen” is bedoeld als een goede afspraak die spelers zouden kunnen maken bij vriendschappelijke rondjes die niet meetellen voor de handicap. Zoals spelers bij vriendschappelijke ronden ook andere afspraken kunnen maken (denk aan gimmies geven). Dit mag echter nooit tijdens een Qualifying golfronde. In qualifying ronden moet u de bal spelen zoals hij ligt of de bal onspeelbaar verklaren.

Een handige oplossing kan zijn door bijvoorbeeld een eigen hark mee te nemen. Deze hark (zie foto hieronder) schuif je om de shaft van je club en neemt dus weinig ruimte in. Het is uiteraard niet de bedoeling deze van elkaar te lenen.

Bal verloren (niet in een hindernis) of buiten de baan

Verder gelden de normale golfregels en de lokale regels van De Strijensche Golfclub. Dus 3 minuten zoeken en bij een bal onvindbaar of buiten de baan moet de speler een nieuwe bal slaan met 1 strafslag vanaf het punt waar hij de vorige slag gedaan heeft.